Нова можност за легализација на дивоградби!

Posted Posted in Геодезија, Ново

Од 02.01.2018 повторно може да се поднесуваат барања за легализација на дивоградби, откако стапија во сила последните измени на Законот за третман на бесправно изградени објекти, усвоени од Собранието на 22-ри минатиот месец. Дополнителниот рок за поднесување барање за легализација е до крај на годинава, а со законските измени се овозможи дополнителен рок и за […]

Интервју: За успешна бизнис-клима во областа на геодезијата потребни се одговорни инвеститори и компетентни геодетски фирми“ – архитект МАРИН ТОДОРОВ

Posted Posted in Геодезија, Катастар, Ново

„За успешна бизнис-клима во областа на геодезијата потребни се одговорни инвеститори и компетентни геодетски фирми“ – архитект МАРИН ТОДОРОВ Oд големо значење за брза имплементација на инфраструктурниот катастар и за развојот на бизнис-климата во областа на геодезијата се сериозните и одговорни инвеститори. Во Република Македонија има сериозни инвеститори што бараат професионална и одговорна работа на […]

Елаборат за легализирање на објект за само 7 работни дена

Posted Posted in Геодезија, Ново

За сите клиенти кои ќе поднесат Барање до 29.12.2017 година следува 15% попуст. Не чекајте го последениот момент! Легализирајте го Вашиот објект што поскоро, а ние Ви гарантираме професионалност и експедитивност. Во соработка со нашите партнери – Геодет дооел, готов елаборат за легализирање на објект за само 7 работни дена. контакт: 02 240 20 92 […]

Архитектура

Posted Posted in Добредојдовте

АРХИТЕКТОНСКИ УСЛУГИ Проектирање на: Деловни градби Станбено-деловни градби Градби за индивидуално домување -едносемејни куќи -Викенд куќи -Летниковци-а Градби за колективно домување,-повеќесемејни куќи- Ентериерно уредување и реновирање на станбени , деловни и други видови на објекти-изведба Проектирање и реконструкција на фасадни површини ДОПОЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ 1. Изработка на Макети 2. Плотирање, принтање и укоричување на проекти 3. […]

Геодезија

Posted Posted in Геодезија

ГЕОДЕТСКИ ИНЖЕНЕРСКИ УСЛУГИ Геодетско нулто снимање на терен и пратење на различни типови на површински копови (депони, каменоломи, и др.) со пресметување на ископаната кубатура Геодетско снимање и изработка на 3Д модел на терен со изработка на напречни и попречни профили Геодетско снимање на напречни и поречни профили за објекти со различни намени, патишта,железници,мостови, итн… […]

Купувате, продавате или делите недвижен Имот? – сите Катастарски услуги професионално и брзо во VADEM

Posted Posted in Катастар, Ново

Сакате да купите недвижен имот, или продавате, или можеби делба, пренамена, упис во Катастар на доградба на Вашиот постоечки објект? Сите овие процеси имаат своја законската постапка, пропишана со Законот за Катасар на Недвижности, а секако бара стручен пристап и знаење за фазите во процесот. Тимот професионалци на ВАДЕМ 1.83 дооел заедно со своите соработници, Ви […]

Ќе Градите? Ви треба проект, дозвола за градба, милион други ситници – Се на едно место кај нас!

Posted Posted in Архитектура, Ентериер, Катастар, Ново, Проектирање

Одлучивте да градите семејна куќа, викендица, зграда, деловен објект? Сега следува законската постапка, па и фазата на изведба, следење на градбата, надзор и контрола до клуч на рака. Овој процес одзема многу време од Вашите секојдневни обврски, а секако бара стручен пристап и знаење за фазите во процесот. Нашиот тим Ви нуди комплетно решение! Зaпочнуваме […]

Како максимално да го искористите Вашиот простор?

Posted Posted in Архитектура, Ентериер, Ново

Нашиот животен простор влијае на нашето секојдневие во сeкoj сегмент. Ентериерот, распоредот на просториите, распределба на зоните за одмор, за дневен престој за креирање е фактор кој може да ни го олесни денот. Нудиме решенија за “паметно” искористување на Вашиот простор. Контактирајте не и закажете бесплатно советување! контакт: 02 240 20 92 и 070 323 […]